logo png 4

Om os

I april 2021 mødes de første interesserede vinterbadere ved Næsby Strand. De havde et stort ønske:

En badebro og sauna til Næsby Strand.

Der blev lavet en facebookgruppe ”Næsby Strand Vinterbadeforening”, og hurtigt kom de første interesserede ind i gruppen. Der blev nedsat en arbejdsgruppe, og efter en generalforsamling blev der nedsat en bestyrelse og Næsby Strand Vinterbaderforeningen så dagens lys i juni 2021….

Vi er en lokal forankret forening, som arbejder målrettet på at få realiseret en badebro og en sauna ved Næsby Strand. Foreningen har i dag 524 medlemmer på Facebook og oplever massiv opbakning fra erhvervsliv og befolkningen i nærområdet. Vores vision er at skabe en forening som er samlende på tværs af generationer. Vi vil afholde arrangementer, som styrker fællesskabet i lokalområdet – som skaber vækst både menneskeligt og lokalt. Vi har hele vejen igennem haft fokus på at foreningen er et sted for alle, derfor har vi fra starten haft en dialog og godt samarbejde med handicaprådet og der sidder også en fra Slagelse Handicapråd i vores arbejdsgruppe. Samme gode samarbejde oplever vi også med Slagelse Kommune –

Der er plads til alle idet sauna og bro også skal være handicapvenligt/tilgængeligt …. 

Foreningens fokus er lige nu at få indsamlet midlet til at realiserer badebroen og saunaen. Vi taler med erhvervslivet i lokalområdet, og søger fonde selvfølgelig kan privatpersoner kan også støtte op om projektet.

Selv om v ikke har bro og sauna er der alligevel allerede aktiviteter i foreningen – vi har afholdt vinterbadefestival, hvor bl.a. Dennis Knudsen kom og fortalte om sin erfaring med det kolde gys. Vi gentager succesen igen senere. Desuden er der pt to faste badetider hvor alle kan komme og dyppe sig i Storebælts bølger det er tirsdage kl 16.00 0g søndage kl 9.00 vi mødes ved toiletbygningen ved parkeringspladsen i Næsby Strand.

Hvis man vil følge med i foreningens arrangementer og arbejde vil vi opfordre til at gå ind på Facebook og blive medlem af gruppen Næsby Strand vinterbadeforening eller på Instagram. Der kan man også læse om hvordan man støtter projektet.

Under coronanedlukningerne har flere danskerne fået øjnene op for hvad naturen kan bidrage til i deres hverdagsliv. Vinterbade foreninger og klubber landet over oplever massiv medlemstilgang. Da man med denne aktivitet får en intens naturoplevelse samt bliver en del af et inkluderende fællesskab.

Desuden er der for de fleste, en lang række sundhedsfordele ved vinterbadning. Det kolde vand booster kroppen med endorfiner og adrenalin – det sætter godt gang i kredsløbet.

Af andre fordele kan nævnes:

  • Booster immunforsvaret
  • Forøger fedtforbrændingen
  • Plejer huden og øger blodtilførslen til huden/giver smuk teint
  • Afhjælper cellulitis
  • Øger libido og giver bedre sexliv
  • Forebygger hjerteproblemer
  • Giver bedre kredsløbsfunktion
  • Modvirker vrede og irritation
  • Forebygger og afhjælper depression
  • Øger kropsbevidstheden og forbindelsen imellem hoved og krop
9