🇩🇰🇩🇰 Næsby Strand Vinterbadeforening er nomineret til Årets Igangsætterpris 2024”…

Det blev vi mødt med I dag, da DGI overraskede os til vores bestyrelsesmøde 🇩🇰🇩🇰

For pokker en anerkendelse … d. 24. april bliver 1 af de 3 nomineret udpeget 🙏🏻 Vi er stolte.. 🏃‍♀️🕺

Gitte Olesen mangler på billedet.

🇩🇰 Næsby Strand Vinterbadeforening er udvalgt på baggrund af nedenstående:

I april 2021 satte en lille, men målrettet og entusiastisk gruppe, sig ned med det ønske at Slagelse Kommune skulle have en helårsbadebro med Sauna. Den skulle være for alle, den skulle være nem at komme til som ældre, handicappet og den skulle kunne samle forskellige generationer.

Den skulle skabe fælles glæde og øget sundhed – både ved at flere kunne benytte sig af aktiviteter ved vandet, vinterbadning, Sauna, og som en følge af flere aktiviteter også skabe basis for mere sammenhold og fællesskab i nærområdet også for dem der ikke normalt melder sig til foreninger.

I juni 2021 var der så stor tilslutning at arbejdet kunne startes op og forening kunne dannes. Herefter er det gået stærkt. Sidste sommer havde foreningen kapital nok til at købe en tønde Sauna til 14 personer som kommunen har givet tilladelse til, kan ligge på p-pladsen. Drømmen er en stationær sauna med plads til flere og med et lokale til fællesskab og samvær.

Næsby strand Vinterbadeforening har nu 853 medlemmer i Facebookgruppen, der er 89 betalende medlemmer (+betalende gæster i saunaen) og der bades sammen 4 gange om ugen med efterfølgende sauna og saunagus flere gange månedligt udover.

Der kommer flere og flere medlemmer til samt flere sociale tiltag. Foreningen samles til nytårskur, til generalforsamling, op og nedlukning af Sauna, samt til standholdermøde for Næsby strand Strandfestival.

Her indbydes både medlemmer men også andre interesserede. Det er 3. år foreningen afholder Strandfestival. Den er foreningens hjertebarn idet den trækker en masse lokale og andre interessenter til. Der samarbejdes med den lokale løbeklub, der er yoga på stranden, der er kunstnere der udstiller, små lokale producenter, og kajakker ved stranden. Trygfonden underviser – Desuden er der naturligvis varme i Saunaen og masser af badning for alle generationer.

På baggrund af ovenstående – er I kommet i betragtning til Årets Igangsætter pris.